Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ζητειται ελπις...







ζουμε στην ελλαδα,ειτε το θελουμε ειτε όχι.παλευουμε με διαφορους τροπους ο καθενας απο το μετεριζι του να κανουμε την καθημερινοτητά μας καλυτερη,το περιβαλλον βιώσιμο,το λεγομενο " πολιτισμο της καθημερινοτητας" ορατο δια γυμνου οφθαλμου σ΄ αυτη τη χώρα "που μας έταξαν να ζουμε".και η επομενη μερα συνηθως ειναι επαναληψη της προηγουμενης και οι ελπιδες για να δουμε τα πραγματα να βελτιωνονται εξανεμιζονται καθημερινα.αρκετη η εισαγωγη.στο δια ταύτα:πεταξαν καποιοι συνελληνές μας αυτο το σκυλάκισε μια κουτα στο προαυλιο μιας εκκλησίας.το μονο που μπορώ να κανω διχως αυτο να καθησυχαζει τη συνειδηση μου ειναι να το ταίζω περιμενοντας τον σαμαρειτη που δεν εχει 5 σκυλια οπως εγω και μπορει να αγκαλιασει αυτο το τρισχαριτωμενο κουταβακι.κανε τε ο,τι μπορειτε.Θα μου πεις εδω κοσμος χανεται,εκκλησεις για αιμα γυρω μας, τόσα ανθρωπινα προβλήματα αναζητουν λυση και δεν προλαβαινουμε να ανταποκριθούμε......απαντώ:αυτος που ευαισθητοποιειται για τα σκυλια,τα γατια,τα δάση,για καθε ειδος και μορφη ζωής ειναι ανοιχτος και ευκαιρος σε ολα,η ανθρωπια ειναι κυκλικη παρουσια,με κεντρο εσενα και ακτινα το άπειρο διαγραφει ενα τεραστιο κυκλο που χωραει τοσα πολλα,μα τοσα πολλα,ακομη και αυτα που δεν πιανει το ματι αλλα οι κεραιες της ψυχης,αυτα τα μικρα,μικρουλικα και αορατα για πολλους.
οποιος ενδιαφερεται για τον άνθρωπο,ενδιαφερεται και για καθε μορφη ζωης που δεν ειναι απαραιτητα ο συγγενης ή ο γειτονας του.

περι ολυμπιακών...



Στη φωτογραφία φαίνεται ότι ο Σέρβος κολυμβητής, Μιλοράντ Κάβιτς, τερμάτισε πριν από τον Μάικλ Φέλπς στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας. Το χρυσό πήγε στον Αμερικανό και η εν λόγω εικόνα αποτέλεσε σημείο τριβής και εκτεταμένης δημοσιότητας. (Photo:REUTERS)
κατα τα άλλα η χαλκια μας ενοχλησε..προσεβαλε τα χρηστα ηθη και το ολυμπιακο πνευμα (εκεχειρία οπως λεμε,σταματημα εχθροπραξιών,οσετια κλπ)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

α ρε ελλαδα.....

Έκανε το γύρο του κόσμου...και σκοτώθηκε στην Βαρυμπόμπη!

Σχεδόν είκοσι μέρες μετά τον τραγικό θάνατο 70χρονου Βρετανού ποδηλάτη στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, από τροχαίο που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα σύγχρονο «Μάρκο Πόλο».

Ο Ίαν Χίμπελ, όπως ήταν το όνομά του, 40 ολόκληρα χρόνια γύριζε όλο τον κόσμο, με μοναδικό του «σύντροφο» το ποδήλατό του. Στη διάρκεια της ατελείωτης περιπλάνησής του στον κόσμο από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους, κυνηγήθηκε από ελέφαντες και μία φορά του επιτέθηκε ένα πεινασμένο λιοντάρι.
Ωστόσο, κατάφερε να παραμείνει ζωντανός. Μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα και έπ! εσε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού, που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο.

Ο 70χρονος διέσχιζε με το ποδήλατό του την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όταν ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε θανάσιμα και τον παράτησε. Ο κοσμογυρισμένος άντρας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο 32χρονος δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

μην το χασετε

χθες τα ΝΕΑ προσεφεραν το ενθετο"η μικρασιατικη καταστροφη"σε συνεργασια με το κεντρο μικρασιατικών σπουδων.προκειται για ενα καταπληκτικο βιβλιο ,απο τα καλυτερα που εχω διαβασει-και ειναι πολλα -που η αξια του εγκειται στην αυθεντικοτητα των μαρτυριών που ειναιπραγματι συγκλονιστικες.ειναι ενα εργο που αφορα οχι μονο εμας τους μικρασιατες αλλα καθε ελληνα που πρεπει να θυμαται και να γνωριζει γιατι το παρελθον ειναι πυξιδα για το παρον και το μελλον.πιστευω πως θα επανεκδοθει για οσους δεν προλαβαν να το παρουν.αξιζει να το διαβασετε με σεβασμο και περισκεψη.

ελλαδα με τα ωραια σου..



η εικονα αυτη με τον ξιφια γαλακτος μου θυμισε εναν αυθεντικο διάλογο καπου στα ζαγοροχωρια που ο καταστηματαρχης μας ειπε "το αγριογουρουνο ειναι δασους δεν ειναι ιχθυοτροφειου"