Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

εις μνήμην....

27 του Απρίλη 1941. Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα. Ανεβαίνουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και κατεβάζουν τη σημαία μας, για να υψώσουν τη δική τους. Φρουρός και παραστάτης της σημαίας μας είναι ένας εικοσάχρονος εύζωνος από τον Πόντο ο Κωνσταντίνος Κουκίδης.
Ο Γερμανός αξιωματικός διατάζει τον στρατιώτη μας να υποστείλει την σημαία κι εκείνος απαντά αυστηρά και μονολεκτικά ΟΧΙ. Στέκονται και κοιτάζουν σαστισμένοι, μια το παλικάρι και μια τη σημαία μας, οι Γερμανοί στρατιώτες. Με σεβασμό κατεβάζουν απ’ τον ιστό την Ελληνική Σημαία, τη διπλώνουν προσεκτικά και την τοποθετούν στα χέρια του. Εκείνος ακούει μέσα του μυριάδες φωνές να απαγγέλλουν τον τιμημένο όρκο “Ού καταισχυνώ σύμβολα τα ιερά …“, σαν αστραπές περνούν, απ’ το μυαλό του οι θυσίες των προγόνων μας. Βλέπει τον Λεωνίδα ν’ αναφωνεί το “Μολών λαβέ“, τον Ρήγα στη φυλακή να τραγουδά τον Θούριο, τις Σουλιώτισσες να χορεύουν το “έχε γεια καημένε κόσμε…“, τους φαντάρους στη Βόρεια Ήπειρο να φωνάζουν “Αέρααα“. Με μια κίνηση, ξεδιπλώνει την σημαία, τυλίγεται μ’ αυτήν και αργά σταθερά κι αποφασιστικά κάνει μερικά βήματα μπροστά κι αγκαλιά με την σημαία πετάει στην αθανασία, πέφτοντας στο κενό.
Αιωνία η μνήμη σου ήρωα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΟΥΚΙΔΗ.
Πηγή : “ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ” τεύχος 199


ανατρεχοντας στο google στο λημμα κουκιδης΄ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ παρα πολλα στοιχεια για τον ανθρωπο αυτο,τοσα, που θεωρω απιθανο να ειναι θρυλος και οχι υπαρκτο προσωπο.εκπλήσσομαι ομως με τη σταση της πολιτειας και την αδικαιολογητη σιωπη της. .η daily mail εχει κανει ειδικη αναφορα,οπως φαινεται απο το google. η χωρα μας ομως, επιλεγει τις μνημες της,εχει κανει ηρωα τον Κωλεττη και τον Μαυροκορδατο και για τον Κουκιδη ουδεμια αναφορα .βρε καφροι δεν καταλαβατε ,ακομη,πως εχουμε αναγκη απο ηρωες την ωρα που αλλοι τους κατασκευαζουν;αυτος ο δεκεμβρης δεν σας διδαξε τιποτα;δεν καταλαβατε πως η νεοτητα εχει αναγκη απο υψηλες αξιες και ιδανικα για να πορευτει και να δικαιωσει την υπαρξη της;ειναι 27 απριλη και καμμια αναφορα στον Κουκιδη;

'