Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

«Ένα μπουκέτο λουλούδια για την πρώτη μπουλντόζα»
«Εάν σκοτώσω τον Σαρόν τι θα γίνει; Θα πάω φυλακή; Ε, θα συνεχίσω να διαβάζω βιβλία για το υπόλοιπο της ζωής μου!» (2002).
<«O Ηλία Καζάν ήταν προδότης.Έπρεπε να αρνηθεί το Όσκαρ, ώστε να μη σπείρει, για μια ακόμα φορά,τη διχόνοια και την πίκρα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον κινηματογράφο»(1999).
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνάμεις που ενεργά είναι αντίθετες στο δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ. Εντούτοις θεωρώ τη μεταχείριση του παλαιστινιακού λαού απαράδεκτη, ηττοπαθή και τραγικό λάθος. Δημιουργούν όλο και περισσότερο μίσος και θυμό, που θα κρατήσει για πολλές γενιές».
<«Ζω μόνο και μόνο για να δώσω ένα μπουκέτο λουλούδια στην πρώτη μπουλντόζα που θα σκάψει για να μπουν τα θεμέλια του νέου Μουσείου Ακροπόλεως, το όνειρο της Μελίνας και της Ελλάδας» (2002).

Δηλωσεις κατα καιρούς του μεγάλου Ελληνα Ζυλ Ντασεν που εφυγε απο κοντα μας αφήνοντας φτωχοτερο τον τοπο που τοσο αγάπησε.Οι δηλωσεις αυτες αποκτουν ιδιαιτερη σημασια αν αναλογιστει κανεις πως ήταν εβραιος.αποδεικνύεται ακομη μια φορα πως πνευματικος ανθρωπος ειναι αυτος που ειναι ταγμένος στην υπηρεσια του ανθρώπου και η ευρυχωρια του πνευματος και της ψυχής του ειναι το βασικο προσδιοριστικο του στοιχειο.ΑΝΤΙΟ ΜΕΓΑΛΕ ΕΛΛΗΝΑ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΕΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: