Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το πολυτιμότερο «καλάθι» της πορείας του στα γήπεδα του μπάσκετ πέτυχε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ παρέδωσε δύο ισόποσες επιταγές σε οργανισμούς με πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, στέλνοντας μήνυμα εντός κι εκτός συνόρων.

Σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν μόνο κλέφτες, καταχραστές δημοσίου χρήματος και παραχαράκτες οικονομικών στοιχείων. Στο νοτιονατολικό άκρο της ζώνης του ευρώ υπάρχουν και καλά τακτοποιημένοι επαγγελματίες αθλητές με ευαισθησίες, προβληματισμούς και ειλικρινή διάθεση να επιστρέψουν στην κοινωνία ό,τι αισθάνονται ότι οφείλουν.

Υπάρχουν κι αφανείς αγωνιστές στην πανταχόθεν βαλλόμενη ελληνική κοινωνία, όπως οι περίπου 4.000 εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού και οι 270 ενεργοί μπασκετμπολίστες των 14 σωματείων της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ).

Οι δύο οργανισμοί είναι από χθες πιο δυνατοί στον στίβο των καθηκόντων τους, καθώς ο διεθνής σέντερ τούς παρέδωσε την αμοιβή του από τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ. Η τελετή ήταν σεμνή και σύντομη στο ημίχρονο του αγώνα του «Δικέφαλου του Βορρά» κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως ζήτησε ο ίδιος ο παίκτης. Ο Παπαδόπουλος έσκασε το χαρακτηριστικό πλατύ χαμόγελό του, παραλαμβάνοντας τιμητικές πλακέτες και ερωτώμενος απάντησε ότι για εκείνον θεωρείται αυτονόητο: «Στόχος μου ήταν να δώσω χαρά σε παιδιά κι είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό», δήλωσε ο Λάζος.

Η προηγηθείσα... έρευνα των κινήτρων του δεν προσέφερε άλλα στοιχεία. «Μην το ψάχνετε πολύ. Αλλωστε, σας απάντησε ο ίδιος παλαιότερα πως έτσι αισθάνεται κι έτσι έκανε», είπε στενός φίλος του.

Τα νεα 8 μαρτιου 2010


μεσα στη δινη των γεγονότων,της απαξίωσης,της πίκρας που εισπραττουμε καθημερινα απο τους ευρωπαιους φιλους μας, ερχεται κι αυτη η είδηση ,στα ψιλά των εφημερίδων,να μας κανει λίγο να ψηλώσουμε.Ο Λάζαρος Παπαδοπουλος,σεμνα και σιωπηλά εβαλε ένα τριποντο ανθρωπιάς στις συνειδησεις όλων μας επιβεβαιώνοντας πως αυτη η χώρα δε γεννά μονο απατεώνες και λαμογια,όπως θέλουν να μας πεισουν,αλλα έχει βαθια στα γονίδια της την ανθρωπια και την περηφάνεια.Σεμνα και ταπεινά-έτσι ,εξαλλου προχωρουν οι ήρωες,στα σκοτεινα,όπως ειπε κι ο Σεφέρης,μακρια απο τα φώτα της δημοσιότητας ο Λαζαρος επιβεβαιωσε πως η στερηση και η πενία δεν εξαθλιώνει τον άνθρωπο αλλα σφυρηλατει το ψυχικο του μεταλλο και τον κανει περισσοτερο "ανθρωπινο".παιδι της προσφυγιάς ο Λαζαρος,10 χρονων ηρθε στην Ελλαδα ,δειχνει με κραυγαλέο τροπο μεσα απο την πράξη του πόσο ¨λιγη " ειναι η τηλεοραση και οσοι σχετιζονται με τη βιομηχανία των media εχουν λησμονησει τον παιδαγωγικο ρόλο που θα έπρεπε να εχουν και την ευθυνη τους απέναντι στην κοινωνία.Λιγες εβδομαδες πριν μας βομβαρδιζαν με την εγκληματικη ενεργεια ενος άλλου μπασκετμπολιστα σε βάρος συναδελφου του κατα τη διάρκεια ενος αγώνα.Την προβαλαν συνεχώς,γιατι αυτο πουλάει,ειναι εμπορικο ως εικονα,ανεβαζει τηλεθεαση.Του Λάζαρου η ενεργεια στα ψιλα,στα σιωπηλά ,δεν ειδα κανενα δημοσιογραφο να του πάρει συνεντευξη, να τον προβαλει ως πρωτη είδηση..Αν ομως ειχε πλακωθει στο τερεν με συναδελφό του ,κι αν τον ειχε στειλει στο νοσοκομειο,ακομη πιο ενδιαφερον αυτο,θα τοω έδειχναν στα δελτια ειδησεων.Αξιζουμε, και χρειαζομαστε ,μια καλυτερη τηλεοραση,που να χωραει μεσα της ενεργειες του ύψους του Λάζαρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: