Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

Στις 29 του Μαη εορταζεται η παγκοσμια μερα των κυανοκρανων.Να τους χαιρομαστε, λοιπόν, για τη λεβεντιά τους,μπορουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ,οσο υπάρχουν αυτοί και ο ΟΗΕ η ανθρωπότητα μπορεί να δικαιώνει την ύπαρξη της και να κοιμάται στα σατέν όνειρά της τον βαθύ ύπνο της αθωότητας.Τι ειρωνεία ,όμως ,μια μέρα πριν ακριβώς ο ημερήσιος τύπος έρχεται να ξυπνήσει με κραυγές τους "εχοντες ώτα ακούειν",ή εντελώς λαϊκά και αυθεντικά να ξεβρακώσει στα μάτια μας όλους αυτους που το παιζουν προστάτες της παγκοσμιας τάξης.Για του λογου το αληθες και επειδή scripta manent διαβάστε την ειδηση απο τον τύπο:ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΙ
Καταγγέλλονται για βιασμούς δεκάδων παιδιών
Κακοποιούν παιδιά. Η  12χρονη Ελίζαμπεθ βιάστηκε τον Ιούνιο του  2007 στην Ακτή του Ελεφαντοστού από δέκα κυανόκρανους
Κακοποιούν παιδιά. Η 12χρονη Ελίζαμπεθ βιάστηκε τον Ιούνιο του 2007 στην Ακτή του Ελεφαντοστού από δέκα κυανόκρανους
Η 12ΧΡΟΝΗ Ελίζαμπεθ περπατούσε στα χωράφια μαζί με τον αδελφό της, κοντά στην πόλη Μαν της βορειοδυτικής Ακτής του Ελεφαντοστού, όταν τους πλησίασε μια ομάδα δέκα κυανόκρανων του ΟΗΕ. Ο αδελφός της δέχθηκε ένα μπισκότο που του προσέφεραν· εκείνη αρνήθηκε. Καθώς προσπαθούσε να φύγει, ένας στρατιώτης την άρπαξε. «Με πέταξαν κάτω και με βίασαν. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν τρομοκρατημένη. Έπειτα έφυγαν και με άφησαν να αιμορραγώ». Οι προύχοντες του χωριού της προσπάθησαν να καταγγείλουν το συμβάν στους αξιωματούχους του ΟΗΕ σε έναν γειτονικό καταυλισμό. Όπως χαρακτηριστικά λένε, τους άφησαν να περιμένουν για αιώνες κι έπειτα τους έδιωξαν.
Δεκάδες υποθέσεις
Είναι μόνο μία από τις δεκάδες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων, ορισμένες φορές ακόμα και έξι ετών, κοριτσιών αλλά και αγοριών, από κυανόκρανους του ΟΗΕ καθώς και από μέλη οργανώσεων αρωγής, που κατέγραψε και καταγγέλλει η βρετανική οργάνωση Save the Children (Σώστε τα Παιδιά) σε νέα έκθεσή της. Μέλη της οργάνωσης πέρασαν έναν χρόνο μιλώντας με 129 κορίτσια και 121 αγόρια ηλικίας από 10 έως 17 ετών, καθώς και με αρκετούς ενηλίκους, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, το Νότιο Σουδάν και την Αϊτή. Και διαπίστωσαν ότι παρά τη δέσμευση του ΟΗΕ για «μηδενική ανοχή», παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκωνκάποιες φορές με αντάλλαγμα λίγο φαγητό, άλλες απλώς διά της βίας- αποτελεί, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο στις ζώνες του πολέμου και της καταστροφής. Και το χειρότερο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν γίνεται ποτέ καταγγελία, αφού τα θύματα φοβούνται και ντρέπονται. Η βρετανική οργάνωση μάλιστα σημείωσε πως μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός κυανοκράνων και μελών οργανώσεων αρωγής εμπλέκονταιτο πρόβλημα όμως είναι τεράστιο. Ο ΟΗΕ καλωσόρισε την έκθεση και δεσμεύτηκε να τη μελετήσει.

28-5-08 ΤΑ ΝΕΑ
email

Δεν υπάρχουν σχόλια: