Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

συγκριση πολιτισμων....

Δύο έφηβοι Αμερικανοί ανέβασαν στο ΥouΤube βίντεο όπου τους βλέπει κανείς να βασανίζουν τον γάτο τους, τον Ντάστυ. Οι χρήστες του Διαδικτύου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στον κυβερνοχώρο. Τους βρήκαν και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Κέννυ Γκλεν. Ο νεαρός βασανιστής όπως εμφανιζόταν στην ταυτότητά του στο Μyspace. Δεξιά, φωτογραφία του Ντάστυ από το βίντεο
O βασανιστής ήταν ο 14χρονος Κέννυ Γκλεν και ο εικονολήπτης ο αδελφός του, ο Ουέστον. Ο Κέννυ, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του στο βίντεο «Τίμμυ», εμφανίζεται να μπαίνει στο μπάνιο που ονομάζει «εργαστήριό» του. Μέσα στην ντουσιέρα κάθεται ένας γάτος, ο Ντάστυ, τον οποίον ο Κέννυ αρπάζει από τον σβέρκο και τον χτυπάει στο πάτωμα και στον τοίχο, πριν αρχίσει να τον γρονθοκοπεί. Η επίθεση συνεχίζεται για περισσότερο από ένα λεπτό ενώ το γατί υποφέρει.
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ο Γκλεν ανέβασε δύο βίντεο με το κατόρθωμά του στο ΥouΤube. Αρκετοί χρήστες του Ίντερνετ, αηδιασμένοι από το θέαμα, άρχισαν να αναζητούν τον δράστη στο ΥouΤube, το Facebook και το ΜySpace. Στο τέλος η ταυτότητα του νεαρού αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα

http://www.kenny-glenn.net/, στην οποία αναγράφηκαν το όνομά του, η διεύθυνση του σπιτιού του, το τηλέφωνό του, τα ονόματα των γονιών του, καθώς και το όνομα του «εικονολήπτη», που δεν ήταν άλλος από τον αδελφό του βασανιστή, τον Ουέστον Γκλεν.
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας κάλεσαν τους αναγνώστες της να απευθυνθούν στον εισαγγελέα και να κυκλοφορήσουν την ιστορία στα Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα στο iReports του CΝΝ. Όμως τα πνεύματα είχαν ήδη αρχίσει να οξύνονται. Τα βίντεο του Γκλεν σβήστηκαν την ίδια ημέρα από το ΥouΤube (είχαν προλάβει να δεχθούν 30.000 επισκέψεις) και ο λογαριασμός του έκλεισε. Στη συνέχεια η πληροφορία έφτασε στην τοπική Αστυνομία, που την περασμένη Τρίτη συνέλαβε τον νεαρό για «βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ζώο». Η υπόθεση πήρε τέτοια έκταση ώστε Νεοϋορκέζοι που ονομάζονταν Γκλεν χωρίς να έχουν καμιά σχέση με τον νεαρό βασανιστή, δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα. Στο Facebook δημιουργήθηκε ένα γκρουπ για την υπεράσπιση του Ντάστυ ( http: //www. facebook. com/group. php? gid=51095092766 ) που απέκτησε σχεδόν αμέσως 6.500 μέλη. Ο σερίφης του Λώτον, στην κομητεία Κομάντσι της πολιτείας της Οκλαχόμας, όπου ζει ο δράστης, υποχρεώθηκε να ζητήσει από τους χρήστες του Διαδικτύου ψυχραιμία για αποφευχθεί μια βεντέτα. Ο επίλογος αυτής της υπόθεσης κακοποίησης ζώου θα δοθεί, όσον αφορά τον δράστη, από τη δικαιοσύνη. Όσο για τον Ντάστυ, οι προοπτικές είναι γι΄ αυτόν μάλλον καλές. Έφυγε από το σπίτι των βασανιστών του και, έπειτα από μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, έχει παραδοθεί στη φροντίδα μιας φιλόζωης ανάδοχης οικογένειας.



αυτα συμβαινουν στην αμερικη,ετσι λειτουργουν οι αμερικανοι που συχνα ,κι οχι αδικα ,κατηγορουμε για το γκουανταναμο,για την ανοχη τους στις παγκοσμιες σφαγες,για την αμεση και εμμεση συμμετοχη τους στα δεινα της ανθρωποτητας για την ανοχη και αδιαφορια τους στα τεκταινομενα στο πλανητικο χωριο.
κι αυτα που ακολουθουν,τα ξαναθυμιζω,εγιναν στην ελλαδα κι ακομη περιμενουμε μια απαντηση,μια επεμβαση,ενα ψηγμα ευαισθησιας απο τους θεματοφυλακες του ανθρωπισμου.
Βασάνισαν αδέσποτο σκύλο μέχρι θανάτου

ΣΟΚ έχει προκαλέσει στα Χανιά το νέο κρούσμα απίστευτης βαρβαρότητας με θύμα ένα αδέσποτο σκύλο: άγνωστοι έδεσαν με σχοινί τα πόδια του άτυχου ζώου και στη συνέχεια το έσυραν πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους, βασανίζοντάς το μέχρι θανάτου.
Το απίστευτης βαρβαρότητας περιστατικό έγινε στο χωριό Ροδωπού του Δήμου Κολυμπαρίου Χανίων. Η δημοσιοποίηση του περιστατικού από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»- έπειτα από καταγγελία αναγνώστη της - προκάλεσε ήδη τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, ενώ διερευνάται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία Χανίων. Όπως είπε στα «ΝΕΑ» η κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η προστασία των Ζώων», η ίδια και η γραμματέας του συλλόγου πήγαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στο χωριό Ροδωπού. «Ρωτήσαμε τους πάντες. Όλοι είχαν δει το ζώο, κανείς δεν ήξερε ή δεν ήθελε να πει σε ποιον ανήκει. Έπειτα από πολλές ερωτήσεις που κάναμε, εντοπίσαμε τον σκύλο σε αγροτικό δρόμο, μέσα σε χωράφι. Ήταν από τα πιο φρικτά κακοποιημένα ζώα που έχουμε δει. Τα πόδια του ήταν δεμένα με ένα σχοινί. Ήταν δαρμένο σε όλο το σώμα του. Πρέπει να διήνυσε πολλά χιλιόμετρα. Ο θάνατός του ήταν αργός. Εντοπίσαμε το σημείο στο οποίο το εγκατέλειψαν από τα αίματα. Με χειρουργικά γάντια βγάλαμε το λουρί και θα το παραδώσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών με την ελπίδα να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη», πρόσθεσε. ΤΑ ΝΕΑ 6-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: