Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΡΕΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΈΛΛΑΣΜπρούτζινη προτομή του ευεργέτη και δωρητή των Δελερίων Τυρνάβου, Τζάλιου Τζιλιαλή, αφαίρεσαν  αδίστακτοι από την κεντρική πλατεία του χωρού.

Πρόκειται για τεράστια προτομή βάρους τουλάχιστον 200 κιλών και όπως όλα δείχνουν και η προτομή έπεσε «θύμα» των επιτήδειων που αφαιρούν πάσης φύσεως μπρούτζινα αντικείμενα προκειμένου να εξάγουν χαλκό και να τον πουλήσουν.

Μετά την διαπίστωση της κλοπής υπήρξε οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας με άνδρες του αστυνομικού τμήματος Τυρνάβου αλλά και άνδρες της ΟΠΚΕ στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στον Τύρναβο.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν κλοπιμαία και όπλα και έγιναν συλλήψεις αλλά η προτομή δεν βρέθηκε.
Μετά την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη γερμανική ηγεμονία, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά επιτρέπει και σε άλλους μνηστήρες να εισβάλλουν ανενόχλητοι. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι ο τουρκικός όμιλος “Dogus” εξαγοράζει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου.
Η αρχή έγινε με μια απλή ανακοίνωση. Οι εταιρείες “Lamda Development” (συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση) και “D-Marine Investments Holding B.V.” (συμφερόντων του τουρκικού ομίλου “DOĞUŞ”) ανακοίνωσαν «συνεργασία στρατηγικής σημασίας». Η συνεργασία αυτή ξεκινά με τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, στην οποία οι δύο εταίροι θα κατέχουν από 50% και θα ξεκινήσουν τις «επενδύσεις» σε τουριστικές μαρίνες.Λεηλατεί τον Γράμμο η αλβανική μαφία του ξύλου
Λαθροϋλοτόμοι από τη γειτονική χώρα αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα.
Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει.
Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα. Η δράση της μαφίας του ξύλου στη Βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι Αλβανοί που γυμνώνουν τις πλαγιές λεηλατούν τα απομακρυσμένα Γραμμοχώρια, που άρχισαν να δέχονται πίσω όσους είχαν εκδιώξει οι εμφύλιες συγκρούσεις. Εισβάλλουν στα σπίτια, κλέβουν ζώα και προκαλούν ζημιές.

Εκοψαν για καυσόξυλα και την ελιά του Πλάτωνα!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
http://www.tanea.gr/Themes/1/Default/Media/print.gif
Από τους λαθροϋλοτόμους δεν γλίτωσε τελικά ούτε η ρίζα της ελιάς του Πλάτωνα: στη θέση της, τις τελευταίες ημέρες, έχει απομείνει το ανασκαμμένο έδαφος (φωτογραφία επάνω). Την ώρα που η Πίνδος λεηλατείται από την αλβανική μαφία του ξύλου - τα τελευταία χρόνια έχουν αποψιλωθεί στον Γράμμο τουλάχιστον 3.000 στρέμματα δάσους -, στο κέντρο της Αθήνας κάποιοι ξερίζωσαν χθες την  ελιά του Πλάτωνα για να την κάνουν... καυσόξυλα.
 Κάτω από αυτό το δέντρο στην Ιερά Οδό, κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, θρυλείται πως ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ.
Η γηραιά αυτή ελιά βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι και το 1978. Τότε, ένα λεωφορείο είχε πέσει πάνω της και έσπασε τον κορμό της. Ο κορμός μεταφέρθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε ειδική προθήκη.

Ωστόσο, στη θέση παρέμενε μέχρι και προχθές η τεραστίων διαστάσεων ρίζα της ελιάς, η οποία υπολογίζεται ότι ζύγιζε 500-700 κιλά και αποτελούσε το 20% του δέντρου. Μάλιστα, κάτοικοι έβλεπαν τα βλαστάρια που είχαν πεταχθεί και την προσπάθεια του δένδρου να ξαναγεννηθεί. 
Οπως εκτιμούν οι περίοικοι, κάποιοι εντόπισαν την πολύ μεγάλη ρίζα  κατά τη διάρκεια ενός καθιερωμένου παζαριού που πραγματοποιείται στην περιοχή. Επέστρεψαν λοιπόν, την ξερίζωσαν και την πήραν ώρα που κανείς δεν θα τους έβλεπε. Δεν αποκλείουν, πάντως, την πιθανότητα αυτοί που πήραν τη ρίζα να είναι Ρομά, καθώς συχνάζουν στο συγκεκριμένο παζάρι.
 
Αντιδράσεις υπήρξαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση της L'Oreal Istanbul, να χρησιμοποιηθεί το Νομισματικό Μουσείο για διαφημιστικό σποτ σαμπουάν!

Συγκεκριμένα, η τουρκική εταιρία ζήτησε την παραχώρηση του Ιλίου Μελάθρου για να γίνουν τα γυρίσματα της διαφήμισης, σύμφωνα με το σενάριο της οποίας, μία γυναίκα θα έμπαινε στο μουσείο και θα προσπαθούσε με χορευτικές κινήσεις να αποφύγει δέσμες λέιζερ, φτάνοντας τέλος- στον θησαυρό- που θα ήταν το προϊόν της εταιρείας.

Ωστόσο, το αρχικό σενάριο προέβλεπε πως αντί του προϊόντος, η γυναίκα θα έπαιρνε ένα περιδέραιο! Το αντίτιμο γι’ αυτή  τη διαφήμισης θα ήταν 1.600 ευρώ, αλλά με τη δυσφήμιση για τη χώρα μας… τι θα γινόταν;

Όπως είπε η έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου: «Ιδίως μετά την κλοπή στην Ολυμπία δεν είναι δυνατόν να παρουσιάσουμε συστήματα ασφαλείας δήθεν ως αναποτελεσματικά».

Ο καθηγητής Μανόλης Κορρές τόνισε πως  πρέπει να επιδεικνύεται «ο δέον σεβασμός προς τέτοιους χώρους πολιτισμού».

Η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν γίνονται τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη. 17.01.2013 -


ΒΑΡΕΣΑΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ και δεν το εχουμε συνειδητοποιήσει. σ αυτη τη χώρα που τα μουσεία λεηλατούνται(και μάλιστα ιδιαίτερα τραγικό είναι πως το μουσείο της αρχαίας ΟΛΥΜΠΙΑΣ το έκλεψε  ένας βοσκός απο την Πατρα και οχι πλοκάμια της μαφίας που φανταζόμαστε),τα δάση αποψιλώνονται απο αλβανούς,οι καμπανες , οι προτομες,τα καλωδια της ΔΕΗ,οι ΄ραγες του ΟΣΕ  κλέβονται απο ρομα ,μαρινες πωλουνται στους τουρκους δεν εχει μεινει τίποτα όρθιο....
την ιδια ωρα διαστασεις πανδημίας εχει παρει η φυγη νεων επιστημονων στο εξωτερικο,το απάνθισμα της νεολαίας μεταναστεύει κι αυτού του ειδους η αιμορραγία ειναι απείρως χειρότερη απο τη μετανάστευση του προηγούμενου αιώνα.
κι απεναντι σε ολα αυτα στεκομαστε βουβοι,μοιραιοι και μοιρολατρες,και τι να πεις στα παιδιά,τι να απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών;

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!Δεν υπάρχουν σχόλια: