Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

αποριες καθημερινής τρελλας 3

Έλεγα πάντα πως οι σοφότερες ρήσεις που έχουν λεχθεί γι΄ αυτόν τον τόπο ειπώθηκαν από δύο πρώην προέδρους της δημοκρατίας. Ο Καραμανλής με το «είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο» και ο Σαρτζετάκης με το «είμαστε ένα έθνος ανάδελφο»(έστω κι αν γιαυτό η αγαπημένη μου Ελένη Αρβελέρ έχει τη δική της ένσταση λέγοντας πως αν δεν ήταν ανάδελφο δεν θα ήταν έθνος).Μετά το ολοκαύτωμα, όμως, της Πεντέλης, «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ολοκαυτώματος», θεωρώ ακριβέστερο το δικό μου χαρακτηρισμό :ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ .Ένα κράτος που έχει περάσει πλέον στους πολίτες του το αξίωμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», που ώσπου να πεις «δόξα τω θεώ» έρχεται το «παναγία βόηθα».Και η μετεξέλιξη του «αιδώς Αργειοι» είναι πλέον –κατά την έκφραση ενός φίλου -«έλεος ρε πούστηδες». Τα χειρότερα έρχονται, το χειμώνα ,με τις βροχές και τις πλημμύρες θα νιώσουμε όλοι στο πετσί μας το πόσο ανοχύρωτοι είμαστε σε αυτόν τον τόπο.
Υπάρχει λύση στο βάθος του τούνελ ;.Η γεωγραφική υπηρεσία (δίπλα στα δικαστήρια της ευελπίδων)έχει πλήρη χαρτογράφηση της αττικής-και όχι μόνον-από την εποχή της γερμανικής κατοχής. Θα πρέπει κατ΄εμε σε κάθε συμβολαιογραφική πράξη αγοράς οικοπέδου και για κάθε έκδοση οικοδομικής αδείας να προσκομίζεται και να συνυπολογίζεται αυτό το χαρτί ,αεροφωτογραφίες και φωτορμηνεία του χώρου, ώστε να φαίνεται πού ήταν δάσος ,να μην μπορούν οι εμπρηστές να σβήσουν τα ίχνη ζωής με ένα στουπί .Όχι στα χαρτιά από τα δασαρχεία, όχι στη μεσολάβησή τους (είναι σαφές το υπονοούμενό μου) , μόνο τα επίσημα αρχεία του κράτους, μέσα από τη γεωγραφική υπηρεσία. Τέρμα τα φιλέτα, τέρμα το μπετόν, τέρμα το γκρι ,θέλουμε πράσινο, δεν θέλουμε άλλο Διόνυσο, και κει κάποτε ήταν δάσος. Ανήκω στη γενιά που την τάιζε ο Ράλλης τότε (εντάξει ο νεκρός δεδικαίωται) με το παραμύθι της κουκουνάρας της πυρομανούς και για να μάθετε οι νεότεροι για την ελλάδα που πυρπολείτο απ΄ακρη σε άκρη εκείνη την εποχή ο πρωθυπουργός έλεγε πως ευθύνονται τα κουκουνάρια που εκρήγνυνται! Ανήκω στη γενιά που είδε το καμένο δάσος του Διονύσου και της Πεντέλης να γίνεται βουνό τσιμέντου. Απαγορεύστε τα γιδοπρόβατα –κάθε μορφής-να λυμαίνονται την καμένη γη, για κάθε δέντρο που κάηκε φυτέψτε δέκα .Πού; Στο ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, σε κάθε ελεύθερο χώρο του νομού, στις αυλές και στα πεζοδρόμια,στα προαύλια των σχολείων.
Όλοι εσείς που ξημεροβραδιάζεστε στα τραπεζάκια μοιράζοντας χαρτούρα με το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος σας, που φυλάτε σκοπιά στα εκλογικά κέντρα και περιπολείτε μήπως και σας επικαλύψουν την αφίσα που μόλις κολλήσατε με το σάλιο σας, που ξενυχτάτε από το φόβο μήπως σας κατεβάσουν το πανό, γιατί δεν περνάγατε τα βράδια σας στα δάση της αττικής, εξάλλου είναι τόσο λίγα ,επιτελώντας την ύψιστη πολιτική πράξη γι’αυτόν τον τόπο; Αφήστε τα τραπεζάκια και πιάστε τις τσάπες, τότε θα σας ψηφίσουμε ,τότε θα μας πείσετε ότι μοχθείτε για ΄μια καλύτερη Ελλάδα…….

2 σχόλια:

it is είπε...

Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι... αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Οργανώστε εσείς που έχετε την δύναμη μια ομάδα αναδάσωσης και σας φέρνω όσους μπορέσω..Προσπαθήστε το μέσω του φροντιστηρίου,όλοι έφηβοι,θα τους ξεφτιλίσουμε ακόμα περισσότερο!