Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

καταγγελλω το κτηνος

Βασάνισαν αδέσποτο σκύλο μέχρι θανάτου

ΣΟΚ έχει προκαλέσει στα Χανιά το νέο κρούσμα απίστευτης βαρβαρότητας με θύμα ένα αδέσποτο σκύλο: άγνωστοι έδεσαν με σχοινί τα πόδια του άτυχου ζώου και στη συνέχεια το έσυραν πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους, βασανίζοντάς το μέχρι θανάτου.
Το απίστευτης βαρβαρότητας περιστατικό έγινε στο χωριό Ροδωπού του Δήμου Κολυμπαρίου Χανίων. Η δημοσιοποίηση του περιστατικού από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»- έπειτα από καταγγελία αναγνώστη της - προκάλεσε ήδη τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, ενώ διερευνάται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία Χανίων. Όπως είπε στα «ΝΕΑ» η κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η προστασία των Ζώων», η ίδια και η γραμματέας του συλλόγου πήγαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στο χωριό Ροδωπού. «Ρωτήσαμε τους πάντες. Όλοι είχαν δει το ζώο, κανείς δεν ήξερε ή δεν ήθελε να πει σε ποιον ανήκει. Έπειτα από πολλές ερωτήσεις που κάναμε, εντοπίσαμε τον σκύλο σε αγροτικό δρόμο, μέσα σε χωράφι. Ήταν από τα πιο φρικτά κακοποιημένα ζώα που έχουμε δει. Τα πόδια του ήταν δεμένα με ένα σχοινί. Ήταν δαρμένο σε όλο το σώμα του. Πρέπει να διήνυσε πολλά χιλιόμετρα. Ο θάνατός του ήταν αργός. Εντοπίσαμε το σημείο στο οποίο το εγκατέλειψαν από τα αίματα. Με χειρουργικά γάντια βγάλαμε το λουρί και θα το παραδώσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών με την ελπίδα να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη», πρόσθεσε. ΤΑ ΝΕΑ 6-11-2008

ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΩ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

Καταγγέλλω ένα ανθρωποειδές αγνώστου ταυτότητας ,μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο που προσέβαλε βάναυσα την ψυχή μου, ποδοπάτησε τις αξίες μου, εξευτέλισε τους προγόνους και την ιστορία μου, μαγάρισε το παρελθόν μου και τη χώρα που γέννησε τον ανθρωπισμό, το ήθος και το σεβασμό και τα δίδαξε στην ανθρωπότητα.
Καταγγέλλω το ανθρωποειδές που ζει ,κινείται, αναπνέει και καταναλώνει το τόσο πολύτιμο για τον πλανήτη οξυγόνο ,
Που μετά το έγκλημά του γύρισε σπίτι του, ήπιε αλαφρωμένος τη ρακί του και κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου.
Καταγγέλλω όλο το χωριό, που καλύπτει το ανθρωποειδές και κατά το «η ανοχή είναι συνενοχή»συμμετείχε στο έγκλημα κατά της ζωής, κατά της εικόνας της πατρίδας μας στο εξωτερικό, κατά του τουρισμού, κατά της αξιοπρέπειας μας.
Το ελάχιστο που προσδοκώ από αυτή τη χώρα είναι να συλλαβει το κτήνος να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του και να το τιμωρήσει παραδειγματικά.
Επικαλούμαι όλους εσάς που μοχθείτε για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, που παλεύετε για να ανακτήσει αυτή η χώρα το πρόσωπο που της αξίζει να ενώσετε τις φωνές σας ενάντια στο έγκλημα, να κάνετε τον αποτροπιασμό κραυγή και απαίτηση ,να τιμωρηθεί το ανθρωποειδές και η συνομοταξία του.

2 σχόλια:

Dr. Strangelove είπε...

Έχει διαφορά αυτή η στάση/πράξη από τα παραδείγματα του οδηγού που εγκαταλείπει το θύμα του κι εξαφανίζεται, με του πολιτικού που διδάσκει τη διαφθορά κλέβοντας τον πολίτη, ή με του γιατρού που απαιτεί φακελάκι από τον ετοιμοθάνατο;

Η δική μου άποψη είναι πως ΟΧΙ, αφού για τον απαίδευτο Έλληνα δεν έχει αξία η ζωή, τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του συνανθρώπου. Και, προφανώς, για τον ίδιο Έλληνα τα ζώα είναι κατώτερα από τον άνθρωπο και συνεπώς μπορούμε αφού "πατάμε" (μεταφορικά) τον άνθρωπο, να πατάμε (κυριολεκτικά) το ζώο.

Ένα αστείο γι’ αυτό τον Έλληνα είναι ότι συνήθως είναι πολύ περήφανος για τα όσα ηρωικά γράφθηκαν στο προηγούμενο κείμενο και γενικά περήφανος για την καταγωγή του. Εγώ πάλι δεν είμαι περήφανος που είμαστε συμπολίτες και για να είμαι και ειλικρινής ανακατεύομαι και μόνο που τον βλέπω.

ΔΣ είπε...

ειναι πραγματι αντιφατικο το προηγουμενο ακριβώς κειμενο και ειναι
αποριας αξιο πώς απο τη μια γεμιζουμε περηφάνεια και απο την αλλη ντρεπομαστε .το ευκολο ειναι να αναρωτηθεις "πώς και γιατι καταντησαμε ετσι",πώς αυτος ο λαος απο τη μια εχει μεσα του το σπέρμα του καλου κι απ'την άλλη μπορει να φτασει τοσο χαμηλα.'ο Ταχτσης ειχε πει πως "ως λαος χρειαζομαστε ολοι ψυχαναλυση.οι τελευταιοι ψυχαναλυτες ήταν οι παπαδες που πηγαιναν οι γιαγιαδες μας"