Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

πάλι στην κρήτη;

Έκοψαν τα φτερά του πελεκάνου για να μην τους φύγει!

ΣΕ ΑΚΤΕΣ και μικρές λίμνες της Κρήτης έχουν καταφύγει μικροί πελεκάνοι που έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη μετανάστευσή τους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 7 στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος.
Χθες το μεσημέρι χρειάστηκε η κινητοποίηση του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας και φιλοζωικών σωματείων προκειμένου να αποσπάσουν έναν πελεκάνο ηλικίας περίπου 10 μηνών από κατοίκους της περιοχής της Σούδας, που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν ως τουριστική... ατραξιόν. «Ο συγκεκριμένος πελεκάνος προφανώς χάθηκε. Δεν ακολούθησε την υπόλοιπη ομάδα με την οποία μετανάστευε. Έχουμε εντοπίσει επτά ανήλικα στη Σούδα και στην περιοχή της Λίμνης του Κουρνά. Είναι μικρά και άπειρα πουλιά, που κάποιος μικροτραυματισμός ή η κούραση τα αναγκάζει να χάσουν τον προσανατολισμό τους», τονίζει ο κ. Γιάννης Αρνέλος, εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο οποίος περισυνέλεξε τον πελεκάνο. Το πτηνό θα μεταφερθεί στην Κερκίνη όπου υπάρχει σταθμός περίθαλψης και ζουν και άλλα πουλιά.
Κάτοικοι της Σούδας που είχαν βρει τον πελεκάνο τού έκοψαν τα φτερά προκειμένου να μην μπορεί να πετάξει μακριά και ήθελαν να τον κρατήσουν στην περιοχή της ιχθυόσκαλας. Όταν οι ειδικοί ορνιθολόγοι και οι φιλόζωοι πήγαν να το πάρουν παραλίγο να προκληθούν επεισόδια!
«Τον συγκεκριμένο πελεκάνο τον έπιασαν στη Σούδα και του έβγαλαν τα φτερά. Η καταγγελία έγινε στον Σύλλογο Προστασίας Ζώων, ο οποίος ειδοποίησε το Δασαρχείο Χανίων και αυτό εμένα», λέει ο κ. Αρνέλος. «Βρέθηκα στον χώρο όπου βρισκόταν το πουλί. Ορισμένοι με απείλησαν και με άσχημο τρόπο. Θεώρησαν ότι επειδή βρήκαν ένα άγριο πουλί τούς ανήκει. Είναι αδιανόητο να έχουμε ένα είδος που κινδυνεύει και κάποιοι να το θέλουν για το λιμάνι τους ως “ατραξιόν”», δηλώνει ο κ. Αρνέλος.
Τα νεα 26-11-08

2 σχόλια:

Filalithis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Filalithis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.