Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΥΡΑ....

">

ο φακος δεν δειχνει παντα την αληθεια.η αληθεια μπορει να ειναι περισσοτερο θλιβερη απ οσο φαινεται.ουτε μπορει κανεις να απομονωσει ενα κοματι της και να το αναγαγει σε γενικευση.οι κατοικοι της μυτιληνης ,της σαμου,του αγιου παντελεημονα αχαρνων,ολοι μας, πληρωνουμε τους τουρκους δουλεμπορους που κερδοσκοπουν με τον πονο του προσφυγα και τον πετανε απεναντι,μιση ωρα δρομο.πετανε απεναντι την ευθυνη,τον πονο,την ελπιδα,το κυνηγι του ονειρου. Αλλαξαν οι καιροι.Καποτε οι δουλεμποροι ξεκινουσαν απο τα λιμανια της ολλανδιας,της βρετανιας,της Γαλλιας για τη μακρινη αφρικη κυνηγωντας ανθρωπινη πραμάτεια.Τωρα οι δουλοι ερχονται μονοι τους ,με τα χερια προτεταμενα ζητωντας τις αλυσιδες με αντάλλαγμα ενα κομματι ουρανο,μια ανασα ελυθεριας μακρια απο το βαρβαρο καθεστως της πατριδας τους.απεναντι ο Ελληνας ο απογονος του ξενιου Διος,που εχει την προσφυγια στο πετσι του,τη βιωσε,την πληρωσε.
ο Ελληνας με το φιλοτιμο,που ως λεξη και εννοια ειναι ακατανοητη για τις αλλες γλωσσες και κουλτουρες πουκοντευουν να τον φτασουν στα ορια του.Και τοτε θα ερθει ο ΟΗΕ και η Διεθνης Αμνηστια και ευκολα θα του ριξει το αναθεμα και την ταμπελα του ρατσιστη,του βαρβαρου ,του απανθρωπου. Ο ελληνας που δεν προβλεψε να δημιουργησει χωρους γιατι δεν φανταστηκε πως θα καταφθανουν 200 προσφυγες τη μερα στο καθε νησι,που δεν προνοησε να περιφρουρησει επαρκως τα θαλασσια συνορα του,ο έλληνας που δεν ......δεν....δεν ειναι ετσι τα πραγματα,δεν ειναι μονον ετσι.Πανω απ'ολα ποναμε γιαυτους τους ανθρωπους,δακρυζουμε κρυφα και φανερα,δεν βουλιαξαμε και πνιξαμε καραβιες με γυναικοπαιδα,δεν βγαινουμε στους δρομους το βραδυ να τους ξυλοκοπουμε κι οσα ανθρωποειδη το κανουν τα αποδοκιμαζουμε.Δεν επικροτουμε τον Μπερλουσκονι κι ουτε θα ανεχομαστε ως πολιτες παρομοιες με τις δικες του τακτικες .ειμαστε ελληνες,γεννησαμε τον ανθρωπισμο,και συνεχιζουμε σταγονα σταγονα με τον ιδρωτα μας να ποτιζουμε το δεντρο της δημοκρατιας σε καιρους ανυδρους

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δειτε πως εχουν αυτους τους ανθρωπους θα παθετε πλακα!!! Φυλακισμενοι, χωρις φαι, νερο, ρουχα, μπανιο κ οτιδηποτε εμεις θεωρουμε στοιχειωδες.
Αυτες τις μερες γινοταν και το No border camp εδω στο νησι και ηρθαν απο ολες τις γωνιες του κοσμου (ισως κ) παραπανω απο 1000 ατομα. Γερμανοι με οτοστοπ, απο τα Βαλκανια, Τουρκοι, Λατινοαμερικανοι κτλ. Αλλα αυτη η ειδηση δεν ανηκει σε εκεινες που μεταδιδουν τα ΜΜΕ. Οι ξενοι μαζι με καποιους φοιτητες καναμε διαμαρτυριες κ οτι μπορουσαμε για να ακουστει τι γινεται εδω (κ δυστυχως οχι μονο εδω!) αλλα ματαια! Πολυ λιγα εγιναν παρα την προσπαθεια μας. Να φανταστειτε η πλειονοτητα των ντοπιων δεν ειχε ακουσει τιποτα ή οσοι ειχε παρει το αυτι τους κατι λεγανε χαραχτηριστικα: "Να φυγουν κ να πανε απο εκει που ηρθαν!"
Αυτος ειναι ο πολιτισμος μας.....

Ανδρεας Βαραγγουλης

Ανώνυμος είπε...

περισσοτερες πληροφοριες

http://noborder09lesvos.blogspot.com/

ΔΣ είπε...

ημουν εκει αντρεα ,τα ειδα και ειδα ακομη μεσα στο καραβι το βλεμμα τους οταν αποπλεαμε απο μυτιληνη πώς ατενιζε προς την τουρκια,περα στα βουνα ,που αποχαιρετουσαν τις μακρινες τους πατριδες.βιωσα ακομη ενα σκηνικο στο μπαρ του πλοιου που καποιος απο τους προσφυγες ζητησε νερο και η απα;ντηση απο τον μπαρμαν ηταν"αντε φυγε απο δω εχω δουλεια τωρα"....τα ειδα και πονεσα.ποσους ομως να ξεδιψασεις;εσεις που πατε μυτιληνη οργανωθειτε και πηγαινετε τους ρουχα στην παγανη,ο,τι μπορειτε.παρε με ενα τηλ πριν φυγεις να βρεθουμε να σου δωσω πραγματα να τους πας.τα δεχονται.