Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ένα ζώο ο άνθρωπος ,ειτε με παιδεια,ειτε χωρίς...

Η ατραξιόν τελείωσε µε θάνατο
Μακελειό στον Καναδά µε τη δολοφονία 100 χάσκι µετά το τέλος των χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
[Εκτύπωση] [Αποστολή με Email] [Μικρότερη Γραμματοσειρά] [Μεγαλύτερη Γραμματοσειρά]

Με οµαδικό θάνατο πλήρωσαν εκατό σκυλιά χάσκι το τέλος των χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων που φιλοξένησε πέρυσι το Βανκούβερ στον Καναδά.

Τα σκυλιά είχαν «προσληφθεί» από εταιρεία προκειµένου να χρησιµοποιηθούν ως τουριστική ατραξιόν στους Ολυµπιακούς. Το τέλος των Αγώνων συνοδεύτηκε από κάθετη πτώση του αριθµού των επισκεπτών. Η εταιρεία, που χρησιµοποιούσε τα σκυλιά για νατραβούν έλκηθρα στο χιονοδροµικό κέντρο του Γουίστλερ, δεν είχε πλέον τόσο πολλούς πελάτες και αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτά και το κόστος τους, αναθέτοντας το έργο της θανάτωσής τους στον άνθρωπο που είχε επιφορτιστεί µε τη φύλαξή τους.

Τα σκυλιά θανατώθηκαν τον περασµένο Απρίλιο και ηβάρβαρη πράξη θα είχε µείνει στο σκοτάδι εάν ο φύλακας δεν παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήµατα και δεν ζητούσε από τα εργατικά δικαστήρια αποζηµίωση για µετατραυµατικό στρες. «Πάσχει από κρίσεις πανικού και βλέπει συνεχώς εφιάλτες», διαβεβαίωσε ο ψυχίατρος που τον εξέτασε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ διέρρευσε στον τοπικό Τύπο και από εκεί έκανε τον γύρο του Καναδά και του κόσµου. Το όνοµα του φύλακα δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας. Πολλές από τις ανατριχιαστικές λεπτοµέρειες όµως έγιναν γνωστές. Ο φύλακας είχε χρησιµοποιήσει µαχαίρι και καραµπίνα για να σκοτώσει τα σκυλιά κι ενώ πολλά από αυτά προσπαθούσαν τροµοκρατηµένα να ξεφύγουν από τα χέρια του σφαγέα τους.

Οποιαδήποτε απόπειρα διαφυγής όµως ήταν µάταιη, αφού ο υπάλληλος είχε φροντίσει να τα δέσει ένα ένα µε αλυσίδα. «Στο τέλος ο φύλακας είχε γεµίσει ολόκληρος αίµατα», αναφέρει ο καναδικός Τύπος. Και αφού ολοκληρώθηκε το µακελειό, ο φύλακας εξαφάνισε τα ίχνη πετώντας τα σκοτωµένα χάσκι σε έναν οµαδικό τάφο. Ο δράστης κινδυνεύει να τιµωρηθεί µε πέντε χρόνια κάθειρξη από τη ∆ικαιοσύνη του Καναδά. Αντιµέτωπος µε τη ∆ικαιοσύνη θα βρεθεί και ο 29χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας Outdoor Houssian, οοποίος απέφυγε να απευθυνθεί σε κτηνιάτρους – όσους από αυτούς δέχονται να θανατώσουν υγιή ζώα – για να γλιτώσει τα 100 δολάρια που κοστίζει η ευθανασία ενός σκύλου.


ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ δεν συγχωρούν κανέναν από τους δυο. «Ο υπάλληλος θα µπορούσε να πει όχι στον εργοδότη του, αλλά δεν το έκανε προτιµώνταςνα διαπράξει αυτή την εγκληµατική πράξη», δήλωσε η Μάρσι Μοριάρτι, πρόεδρος µιας από τις µεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας.

Στη γραπτή κατάθεσή του προς το δικαστήριο ο φύλακας, που ζούσε µε την οι κογένειά του δίπλα στουπόστεγο που φυλάσσονταν οι σκύλοι, περιγράφει «το ισχυρό συναισθηµατικό δέσιµο αγάπης και αµοιβαίας εµπιστοσύνης» που είχε αναπτύξει µε τα σκυλιά πριν γίνει ο δήµιός τους. «Ασχολιόµουν µαζί τους επτά ηµέρες την εβδοµάδα, τους είχα δώσει και ονόµατα», υποστηρίζει ακόµη.

Ως προς την ειλικρίνειά του, θα αποφασίσει το δικαστήριο. Οσο πάντως οι αρχές ερευνούν την υπόθεση τόσο δυναµώνουν οι φωνές που ζητούν να απαγορευτεί η ατραξιόν των σκυλιών που τραβούν τα έλκηθρα.

Ο δολοφόνος ζήτησε αποζηµίωση για ψυχολογικά προβλήµατα

«Οι τουρίστες γοητεύονται από την ειδυλλιακή εικόνα ενός χιονισµένου τοπίου, ξεχνώντας ή και αγνοώντας την κακοµεταχείριση που υφίστανται τα σκυλιά», τονίζει η Μάρσι Μοριάρτι


και γω που νομιζα πως ο καναδας εχει υψηλο επιπεδο παιδειας και ζωής....και γω που νομιζα πως καθρεφτης του πολιτισμου ειναι η σταση μας προς τα ζωα.....ενας ραγισμενος καθρεφτης ειναι,που μεσα του αντανακλαται μια παραπαίουσα κοινωνια,ενα θολο τοπιο και μια ομιχλωδης πραγματικοτητα...ένας καθρεφτης πο μεσα του ουτε το προσωπο μου δεν μπορω να δω,κι αυτο το κομματιασαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: