Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

η ελλάδα ανήκει στη Δύση τελικά?


Πενήντα κατοικίδια και τριάντα αδέσποτα άρπαξαν την περασμένη εβδομάδα οι δημοτικές αρχές από τρία συγκροτήματα εργατικών κατοικιών στην Μπαρσελονέτα του Πουέρτο Ρίκο. Έμπαιναν στα διαμερίσματα και απειλούσαν όποιον δεν παρέδιδε τον σκύλο ή τη γάτα του με έξωση. Ο νόμος, λέει, απαγορεύει τα ζώα στις εργατικές κατοικίες. Θα τα πήγαιναν σε άσυλα, στη χειρότερη θα τους έκαναν «ευθανασία με φιλεύσπλαχνο τρόπο». Αντ΄ αυτού, τα πέταξαν από μία γέφυρα 15 μέτρων. Τα περισσότερα σκοτώθηκαν. Κάποια, λίγα, γλίτωσαν με σπασμένα κόκαλα. Ο οκτάχρονος Τζάστιν κατάφερε να σώσει τη δική του σκυλίτσα κρύβοντάς την. Η χαρά του δεν κρύβεται, ούτε ο φόβος του, το μαρτυρά το σφιχτό αγκάλιασμά του. Τριτοκοσμικές ιστορίες;
Όποιος το πιστεύει, ή δεν ξέρει ή δεν θέλει να ξέρει.

δημοσιευτηκε στα ΝΕΑ 19-10-07



Κυνηγοί βασανιστών ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ "ΝΕΑ" 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2007


«Πλέον μιλάμε για ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία κάθε μήνα δολοφονούν δεκάδες αδέσποτα ζώα με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους. Ίσως με τη χρηματική επικήρυξη ευαισθητοποιηθούν ορισμένοι και αποφασίσουν να αποκαλύψουν κάτι για την ταυτότητα των δραστών», λέει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης» κ. Μαρίνα Πετροπουλάκη. Όπως αποκαλύπτει, η ιδέα της επικήρυξης γεννήθηκε ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία 25 σκυλιών στη Ροβιάτα Αμαλιάδας.
Πρόκειται για αδέσποτα που συντηρούσε με προσωπικά της έξοδα η κ. Τατιάνα Αφέντρα και για τα οποία είχε νοικιάσει μάλιστα και μια αποθήκη για να τα προφυλάσσει. Στις 26 Σεπτεμβρίου άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην αποθήκη καίγοντας ζωντανά τα 25 από τα 33 σκυλιά. «Για εμένα η ζωή μου τελείωσε. Μου σκότωσαν τα μικρά μου», λέει η κ. Αφέντρα περίλυπη. Η επικήρυξη των δραστών με το ποσό των 3.000 ευρώ έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, όπως αποκαλύπτει η κ. Πετροπουλάκη. «Ήδη ο ιδιοκτήτης της αποθήκης μού είπε πως γνωρίζει τους δράστες». Στο Μαρκόπουλο κάτοικοι ανακάλυψαν σε χαράδρα της περιοχής δολοφονημένα σκυλιά. «Τα ζώα αρχικά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Στη συνέχεια οι δολοφόνοι τους τα έδεσαν πίσω από αυτοκίνητο και τα έσερναν στον χωματόδρομο μέχρι να πεθάνουν», λέει η κ. Πετροπουλάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει κάτοικοι του Μαρκόπουλου και είναι σε γνώση της Αστυνομίας, υπεύθυνοι για τα αποτρόπαια εγκλήματα είναι δύο άντρες ηλικίας 45-50 ετών. Κάτοικοι της περιοχής έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά τους, ενώ υποστηρίζουν πως έχουν δει τους 2 αυτούς άντρες να βασανίζουν τα σκυλιά.
Στην ίδια περιοχή κάτοικοι έχουν εντοπίσει και υπολείμματα κουταβιών. Από την εξέτασή τους, που έγινε από κτηνιάτρους, προέκυψε πως τα κουτάβια προσφέρθηκαν ως γεύμα σε σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ τα οποία εκπαιδεύονται για να συμμετάσχουν σε κυνομαχίες. «Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών-δολοφό- νων τους δίνουν τα κουτάβια για να τα ξεσκίσουν, να γευτούν το αίμα και το κρέας του σκύλου και να είναι έτοιμα να σκοτώσουν τον αντίπαλό τους στον αγώνα», λέει στα «ΝΕΑ» ιδιοκτήτης σκυλιού πιτ μπουλ. Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι στην Άνω Τιθορέα Λοκρίδας από την εικόνα των νεκρών γατιών που βρίσκουν στην περιοχή τους. Τα ζώα έχουν πυροβοληθεί με κυνηγετικά όπλα από λαθροκυνηγούς της περιοχής που εκπαιδεύονται στο σημάδι. Κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει την Αστυνομία για 2 κατοίκους της περιοχής που έχουν γίνει αντιληπτοί να δολοφονούν εν ψυχρώ τα ζώα.
Έργο λαθροκυνηγού είναι και ο φρικιαστικός θάνατος λυκόσκυλου και των 4 κουταβιών του στο Κορωπί. Ο εν λόγω, ο οποίος θεώρησε πως τα κλάμα των κουταβιών απομάκρυνε τα πουλιά που κυνηγούσε, κρέμασε τη λύκαινα και της έβαλε φωτιά, ενώ πολτοποίησε τα κουταβάκια. «Σίγουρα δεν μιλάμε για περιπτώσεις λογικών ανθρώπων. Χρήζουν επειγόντως ψυχολογικής βοήθειας», λέει η κ. Πετροπουλάκη.
Στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές του κέντρου της συμπρωτεύουσας πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι εντόπισαν αρκετά σκοτωμένα σκυλιά. Οι δολοφόνοι τους, τους είχαν προσφέρει τροφή μέσα στην οποία είχαν ρίξει τριμμένο γυαλί.

τελικά πού ανήκει η Ελλάδα?το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας αντανακλάται στο πώς διαχειρίζεται το περιβάλλον.Αν αναλογιστούμε τα χάλια μας ,του πρόσφατου καλοκαιριού,αν εκλάβουμε ως αληθείς τις φήμες που μιλάνε για πάνω από 50 κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας που έγιναν βορά των λαθροκυνηγών ,θα πρέπει ομαδικά να μεταναστεύσουμε από αυτή τη χώρα ,που το μόνο που έχει να πουλήσει είναι τον ήλιο και τις θάλασσές της,από αυτή τη χώρα που διεκδικεί τα κλεμμένα μάρμαρά της και μονίμως τα κάνει ασπίδα -μαζί με την αρχαία κληρονομιά- για να υπερασπίσει την καταγωγή της,αλλά πέραν αυτών δεν έχει τίποτα καινούριο να δείξει .Να δείξει και να αποδείξει πως σ'αυτή τη γωνιά που γεννήθηκε ο ανθρωπισμός,η δημοκρατία και οι συνιστώσες της σεβασμός και ελευθερία,σ'αυτή τη χώρα αξίζει κανείς να ζει και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.Ποιοι είναι αυτοί ανάμεσά μας που μας κλέβουν την ιστορία? εδώ γεννήθηκε η ευγένεια,εδώ τέθηκαν οι βάσεις της Παιδείας,δικός μας ήταν ο Πλάτωνας που είπε"ο άνθρωπος το αγριότερο ζ'ωο,αν λάβει σωστή παιδεία το πιο ήμερο και θειο".Τι δεν πάει σωστά,λοιπόν?Ποιοι είναι αυτοί οι ανθρωπόμορφοι ανάμεσα μας και γιατί τους συντηρούμε?Η ανοχή είναι συνενοχή,αντισταθείτε στη βαρβαρότητα όπως κι αν εκδηλώνεται γύρω μας,καταδικάστε τον κανιβαλισμό οποιασδήποτε μορφής,δηλώστε με τον τρόπο σας οτι αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα,μια Ελλάδα που δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια ανθρωποειδη καθαρματα εδω και εικοσι τουλαχιστον χρονια δηλητηριαζουν στο Καλαμιτσι Χαλκιδικης σκυλους και γατες συστηματικα! Εχουν γινει καταγγελιες στο αστυνομικο τμημα Συκιας και θα συνεχεισουν να γινονται. Επισεις εχουν ενημερωθει τουριστικοι και φιλοζωικοι οργανισμοι του Εξωτερικου για να δουν οτι η Ελλαδα δεν ειναι μονο "Συρτακι και Σουβλακι"