Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

αναζητούν τροπους τιμωρίας......

"Εισαγγελέας για τον 22χρονο που έριξε καυτό λάδι σε σκύλο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τιμωρία του 22χρονου Κύπριου φοιτητή που σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος φαίνεται να βασανίζει σκύλο ρίχνοντάς του καυτό λάδι, ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις. «Πρόκειται για ανθρωπόμορφο κτήνος, και σίγουρα για άνθρωπο που δεν στέκει καλά στα λογικά του για να βασανίζει έτσι ένα ζώο», λέει η κ. Μαρίνα Πετροπουλάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης». «Ανθρωποειδές», χαρακτηρίζει τον 22χρονο Κύπριο δευτεροετή φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χίου, Πέπη Μπουσέ, η οποία τονίζει ότι «ο σύλλογος θα επιδιώξει την τιμωρία του ενόχου».
Η αποκάλυψη της ταυτότητας του βασανιστή, ο οποίος σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος και στη συνέχεια δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ φαίνεται να τηγανίζει λουκάνικα και στη συνέχεια να καλεί κοντά του έναν σκύλο πάνω στον οποίο ρίχνει το καυτό λάδι από το τηγάνι, προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα, της Αστυνομίας και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι του Κυπρίου, που σπουδάζει στη Χίο, και πήραν τα στοιχεία του προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Παράλληλα από την Εισαγγελία ζητήθηκε το αντίγραφο του επίμαχου βίντεο για να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη, ενώ και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα τιμωρηθεί ο βασανιστής."

18 οκτωβριου ημερησιος τυπος

θα πρέπει να σκεφτούν πολύ τους τρόπους;έξω νεαρέ από το πανεπιστήμιο γιατί και που σπουδαζεις δεν πρόκειται να αποκομίσεις τίποτα από την ανώτατη εκπαίδευση,γιατί όχι μόνον καλύτερος άνθρωπος δεν πρόκειται να γίνεις αφού καν άνθρωπος δεν ήσουν όταν μπήκες,γιατί όχι μόνον δεν ντραπηκες για ό,τι έκανες,αλλά το επέδειξες κιολας ,το δημοσιοποι ησες ,γιατί δεν έχεις το αίσθημα της "αιδούς",δεν έχεις καθόλου αίσθημα και συναίσθημα.Εξω νεαρέ από τα σύνορα αυτής της χώραςπου μολις δυο μήνες πριν έθαψε πεντε συνομίληκούς σου στην Εύβοια που καηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να παλέψουν με τα στοιχειά της φύσης και να σώσουν μαζί με το δάσος και ζωντανά,σαν αυτό που ζεμάτισες με το καυτό λάδι..έξω ...

1 σχόλιο:

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

στη συγκεκριμμένη περίπτωση μάλλον δεν υπάρχει τρόπος τιμωρίας. Ως φαίνεται πρόκειται πραγματικά περι σοβαρής ψυχολογικής διαταραχής και ίσως το μονο που ενδυκνειται ειναι θεραπεία.