Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

μποΰκοταζ στους ολυμπιακους του πεκινου

Ανάγκασαν τους συλληφθέντες να παρελάσουν με τις χειροπέδες

ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΥΣ και με το κεφάλι κατεβασμένο ανάγκασαν να «παρελάσουν» στους δρόμους της Λάσα οι Κινέζοι στρατιώτες τους δεκάδες συλληφθέντες στα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Θιβέτ. Οι κινεζικές αρχές χθες πολλαπλασίασαν τις κατ΄ οίκον έρευνες, καθώς τα μεσάνυχτα έληγε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στους εξεγερθέντες να παραδοθούν. Καθώς οι δρόμοι της πρωτεύουσας παρέμεναν σχετικά άδειοι, τέσσερα καμιόνια προχωρούσαν αργά στους κεντρικούς δρόμους, μεταφέροντας περίπου 40 άτομα, που είχαν περασμένες χειροπέδες. Πίσω από τον κάθε κρατούμενο έστεκε ένας στρατιώτης, ο οποίος του κρατούσε τον λαιμό, ούτως ώστε να έχει το κεφάλι διαρκώς σκυμμένο. Από τα μεγάφωνα των φορτηγών μεταδιδόταν διαρκώς μήνυμα σύμφωνα με το οποίο, όσοι πήραν μέρος στις ταραχές που άρχισαν την Παρασκευή πρέπει να παραδοθούν, αλλιώς «θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».
Εκπρόσωπος της εξόριστης θιβετιανής κυβέρνησης, η οποία εδρεύει στην Νταραμσάλα της Βόρειας Ινδίας, εξέφρασε φόβους για την πιθανότητα μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου να ακολουθήσει σφαγή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκτήσει πλήρως τον έλεγχο της Λάσα κι έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί οποιαδήποτε διαμαρτυρία, καθώς οι δρόμοι είναι γεμάτοι στρατιώτες και αστυνομικούς.
Στη γειτονική επαρχία Σετσουάν, στην οποία ξέσπασαν ταραχές την Κυριακή, η Αστυνομία περικύκλωσε χθες συνοικία Θιβετιανών και απέκλεισε τους δρόμους. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διεξήχθησαν χθες στην Ινδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις ταραχές στο Θιβέτ και προέτρεψε την Κίνα να μη χρησιμοποιεί βία εναντίον των διαδηλωτών.
18 μαρτιου ΤΑ ΝΕΑ



αυτη η χώρα με εχει πολυ πικρανει,οπως και καθε ενεργο και ενημερο πολιτη του πλανητικου μας χωριού.αρχικα ο τροπος που αντιμετωπίζει τους παραβατες,που τις πιο πολλες φορες ειναι πολιτικά αντιφρονουντες και διαφωνουντες σε μια εποχή που πλεον η δημοκρατία ειναι κατοχυρωμενη σε χωρες που θέλουν να λεγονται πολιτισμενες.μην ξεχναμε πως εφαρμοζεται η θανατικη ποινη στην κινα και πλειστάκις εχει κατηγορηθεί για εμποριο οργάνων προερχομενων απο εκτελεσθεντες πολιτες.Δευτερον η σταση της προς τα ζώα,γνωστα ειναι πλεον τα βιντεο για γερα νευρα που κυκλοφορουν στο διαδικτυο και αφορουν τον κτηνώδη τροπο που χρησιμοποιουν για να παρουν τις γουνες απο τα δυσμοιρα ζωα(υπαρχει σε αναρτησεις μου στο blog)και αποδεικνυουν πως ο πολιτισμος γι αυτο το λαο σταματησε στο σινικο τειχος.αυτη η τελευταια καταγραφη απο την ειδησεογραφια μου θυμιζει αττιλα και τζεγκις χαν,εποχες για τις οποιες η ανθρωποτητα θλιβεται και ντρεπεται συναμα.θεωρω απαραδεκτο να ανεχομαστε την πολιτικη της κινας που εξαθλιωνει και απαξιωνει τον άνθρωπο.επειδη ,λοιπον,η ανοχη ειναι συνενοχη,θα πρεπει να πουμε ενα βροντερο "οχι"στη χώρα της ντροπης , που αναγκαζει ανθρωπους να παρελαυνουν με σκυμμενο κεφάλι κρατώντας το με αλυσιδες.ΟΧΙ,δεν θα παρω απο τα πολιτστικα σας υποπροΐόντα,ειστε αναξιοι να κρατησετε τη δαδα απο την αρχαία Ολυμπια γιατι δεν πηρατε τιποτα απο το πνευμα των ανθρώπων αυτών που την πρωτάναψαν........

Δεν υπάρχουν σχόλια: