Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

κι αυτο για την Κινα

Δύο καθόλου κολακευτικά «χρυσά μετάλλια» απονεμήθηκαν στο Πεκίνο. Το πρώτο αφορά το περιβάλλον: σύμφωνα με έρευνα, η Κίνα είναι ήδη ο «μεγαλύτερος ρυπαντής» στον κόσμο. Το δεύτερο αφορά τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή: σύμφωνα με ερευνητές, τις 17 ημέρες των Ολυμπιακών η Κίνα θα εκτελέσει 374 ανθρώπους.
Στην ετήσια έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία τοποθετεί για ακόμα μια χρονιά την Κίνα στην πρώτη θέση του καταλόγου των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων. Επισήμως, το Πεκίνο παραδέχεται ότι πέρυσι εκτελέστηκαν 470 άνθρωποι- στο Ιράν, τη χώρα που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, εκτελέστηκαν 377 άνθρωποι. Όπως επισημαίνει ωστόσο η «Ιndependent», με βάση τους υπολογισμούς δύο ανεξάρτητων ειδικών, η Κίνα εκτελεί στην πραγματικότητα κάθε χρόνο περίπου 8.000 ανθρώπους: «Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο, εκτελούνται καθημερινά 22 κρατούμενοι• όσο λοιπόν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα συναγωνίζονται για την ολυμπιακή δόξα στο Πεκίνο, θα θανατωθούν 374 άνθρωποι». Η Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο, απαγόρευσε στους Γάλλους αθλητές να φορούν στη διάρκεια των Αγώνων μία κονκάρδα με το σύνθημα «Για έναν καλύτερο κόσμο», γιατί «ο ολυμπιακός κανονισμός το απαγορεύει».
Άραγε ο ολυμπιακός κανονισμός θα αποδειχθεί εξίσου αυστηρός και όσον αφορά την προστασία της υγείας των αθλητών; Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας που θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα στη «Journal of Εnvironment Εconomics and Μanagement», η Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως μεγαλύτερος ρυπαντής του κόσμου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της χώρας έχουν υποτιμηθεί και αν δεν αλλάξει ριζικά η ενεργειακή πολιτική της, η αύξηση των εκπομπών θα είναι μελλοντικά πολλαπλάσια των περικοπών που πραγματοποιούν τα πλούσια κράτη βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Το Πεκίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια φιλόδοξη σειρά μέτρων: δίμηνη αναστολή των κατασκευών, επιβράδυνση της παραγωγής χάλυβα, κλείσιμο των λατομείων μέσα και γύρω από το Πεκίνο. Όπως επισημαίνουν ωστόσο οι «Νew Υork Τimes», αρκετοί αξιωματούχοι και αθλητές εξακολουθούν να μην πιστεύουν πως το Πεκίνο θα καταφέρει να προσφέρει τους «Πράσινους Αγώνες» που υπόσχεται. Ανεξάρτητοι επιστήμονες που έλαβαν τους τελευταίους μήνες δείγματα από τον αέρα στο Πεκίνο δηλώνουν πως τα επίπεδα του όζοντος και των αιωρούμενων σωματιδίων από τους πετρελαιοκινητήρες παραμένουν πέντε φορές υψηλότερα από τα πρότυπα που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
16-04-08 τα νεα




αυτά για την Κινα των ολυμπιακων του 2008.Θα πρεπει να συνυπολογισουμε και το οτι υπαρχουν καταγγελιες οτι τα όργανα των εκτελουμενων πωλουνται στο εξωτερικο ,οπως επισης το οτι εξαγει και πτωματα για τις ιατρικες σχολες του εξωτερικου,παλαιοτερα δε και σε γνωστες εταιρειες αυτοκινητων για crash-test(πριν απαγορευθει και χρησιμοποιουνται πλεον πλαστικές κούκλες). ανοιξτε τα ματια και μην κανετε τον κινεζο...το ολυμπιακο ιδεώδες έχει πεσει πολυ χαμηλα πλεον και το πνεύμα των αγώνων εχει αποπνευματοποιηθει,εγινε χωμα με λάσπη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.