Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

α ρε ελλαδαρα.....

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια τρύπα κοντά στην είσοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης Χανίων έγινε ένας πραγματικός τάφος σκύλων!

Ο ορειβάτης Γ. Περράκης που κατέβηκε σε βάθος 18 μέτρων στην τρύπα και το σκυλί που σώθηκε
Σ' αυτήν την τρύπα κάποιοι πετούσαν τα νεκρά ζώα τους και κάποιοι ασυνείδητοι και ζωντανά ζώα, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτά. Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να σφραγίσουν τον αυτοσχέδιο Καιάδα, αλλά κάποιοι έκοψαν τα σίδερα και συνέχισαν το έργο τους.

Τέρμα στη φρικτή αυτή πρακτική έβαλαν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων». Με τη βοήθεια ορειβάτη και σπηλαιολόγου, κατέβηκαν στο βάραθρο ζώων και έσωσαν ένα σκυλί που είχαν πετάξει άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες. Στην ανακοίνωσή τους περιγράφουν πώς έγινε η επιχείρησή τους:

«Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε για την τρύπα με τα σκυλιά. Μέλη του συλλόγου μετέβησαν στην περιοχή. Διαπίστωσαν ότι η καταγγελία ήταν αληθινή. Υπήρχε όντως μια τρύπα με απροσδιόριστο βάθος από όπου ακούγονταν γαβγίσματα σκύλων, ενώ η δυσοσμία γύρω από αυτή ήταν αφόρητη. Υπήρχαν δε εκατομμύρια μύγες καθώς και υπολείμματα από δέρματα αμνοεριφίων. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία - δυστυχώς όμως ήταν αδύνατο για τους πυροσβέστες να κάνουν κάτι για τον απεγκλωβισμό των σκύλων αφού δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέσα.

«Τότε ο ορειβάτης Γιώργος Περράκης κατάφερε τελικά να κατεβεί στην τρύπα με κίνδυνο της ζωής του, όπου ανακάλυψε σε βάθος περίπου 18 μέτρων ένα φοβισμένο θηλυκό κυνηγόσκυλο. Μάλλον είχε χάσει την ικανότητά του στο κυνήγι και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε ότι δεν του ήταν χρήσιμο πλέον. Υστερα από τεράστια προσπάθεια καταφέραμε να το βγάλουμε στην επιφάνεια. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι το ζώο δεν ήταν σκελετωμένο. Μέσα στην τρύπα υπήρχαν τεράστιες ποσότητες ψόφιων αμνοεριφίων, κεφάλια κριαριών, εντόσθια και προβιές και το ζώο τρεφόταν από αυτά. Υπήρχαν δε και λιμνάζοντα νερά».

Η δημοτική αρχή Ανατολικού Σελίνου δεσμεύτηκε ότι αυτή τη φορά θα κλείσει οριστικά τον τάφο των σκύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: