Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

περι κανιβαλισμου....

. Ό μέγας Έρνέστος Τσίλλερ ήδη είχε επισημάνει τό 1898 ;oτι: «Αι Αθήναι έχουσι άριστουργήματα αρχιτεκτονικά τόσα, όσα εις όλο τό Παρίσι παρόμοια δέν απαντά τις. Διότι εις τό Παρίσι τά μέγαρα είναι τόσο σπάνια. Εκεί ή πόλις είναι γεμάτη από maisons de rapport (οίκίαι μισθωμέναι), κάτι μεγάλα τεράστια σπίτια, έξι, επτά καί δέκα πατώματα εν οίς κατοικούν πολλαί οίκογένειαι. Μονοκατοικίαι κομψαί, όπως αί εν Αθήναις, είναι σπάνιαι».

.....απο τα πλειονα των πεντακοσίων θαυμασίων αρχιτεκτονημάτων που ύψωσε ο υπεροχος Ερνεστος Τσιλλερ εχουν διασωθεί ολιγοτερα των σαραντα εις ολοκληρον την αττικην και εντεκα εις την υπολοιπον Ελλάδα.Η μνήμη εξαφανίζεται εις τον τόπον μας( αποσπασμα απο το θαυμασιο βιβλίο του Γιώργου Μιχαηλιδη "άγιοι έρωτες" εκδοσεις του Αυγούστου"

η Ελλαδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της,αλλά και τα ίδια τα παιδιά της είναι κανίβαλοι μέ ό,τι συνεπαγεται ο όρος,αυτοκαταστροφικότητα,απαιδευσιά,έλλειψη αυτοσυνειδησίας.....τωρα το πώς φτασαμε να έχουν μεινει σαραντα αριστουργηματα του Τσιλλερ απο τα 500 θα πρεπει κανεις να αναρωτηθει ,ειναι ο ιδιος λογος που έκανε την Αθηνα απο Παρισι μια άθλια τσιμεντούπολη,με ορατά παντου τα σημαδια της αυθαιρεσιας και της κοντοφθαλμης λογικής του βολέματος,της έλλειψης αισθητικής.Η Αθήνα που έπρεπε να στεγάσει την πλημμυριδα απο την επαρχια με νωπές τις πληγές απο τον κανιβαλισμο(και εδω η ίδια αιτία )του εμφυλιου.....ποιος εφηρμοσε,εφηύρε την αντιπαροχή;απο τα θέματα που δεν ακουμπαμε,δεν αγγίζουμε,είναι ταμπου στη νεοτερη Ελλαδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: