Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς της Κίνας





εγω προσωπικα θα αρνηθω και να ανοιξω την τηλεοραση κατα την διαρκεια των ολυμπιακων του πεκινου.ειναι το ελαχιστο που μπορω να κανω ,στο βαθμο που μπορει ενας πολιτης του πλανητικου χωριου να αντισταθει ,στην απατη και τη φαλκιδευση του ολυμπιακου ιδεωδους που επιχειρειται απο τη χωρα των βαρβαρων.με εκπλησσει που επι χρονια η παγκοσμια κοινοτητα διαμαρτυρομενη για το απαρχάιντ της Ν.αφρικης την απεκλειε απο τους ολυμπιακους σε μια προσπαθεια διαφυλαξης αυτου του ιδεώδους που εμπεριέχει έννοιες οπως αδελφοσυνη,ανθρωπισμος κλπ νοστιμα.Τωρα υποθάλπουν εν ονοματι του ιδιου πνευματος μια χώρα που η αγριοτητα,η ασεβεια προς καθε μορφη ζωής,η καταδυναστευση του ανθρώπου ειναι ο "πολιτισμος"της καθημερινοτητάς της .ειχαν μια ευκαιρια να την εξανθρωπισουν και να της μαθουν πως αν θελουν να αξιζουν την αφη αυτης της φλογας που περναει ενα μηνυμα μεσα απο μονοπατια αιώνων πρεπει να επαναπροσδιορισουν τις αξιες τους και να μαθουν το σεβασμο προς καθε μορφη ζωης,προς τα μικρα αλλα και τα μεγαλα.Δεν το εκαναν.Τα συμφεροντα των χορηγών.του 1 δις 300χιλιαδων καταναλωτών προεχουν .οχι ,λοιπον,στους ολυμπιακους των βαρβαρων,με καθε τροπο,εστω καικλεινοντας την τηλεοραση,εστω και επαναστατωντας απο τον καναπε με το τηλεκοντρολ στο χερι............

2 σχόλια:

pale είπε...

κατα τα αλλα ολυμπιακο πνευμα και αλλες τετοιες αηδιες.απλα να θυμισω οτι σε μας για τους ολυμιακους αγωνες 4000 αδεσποτα θανατωθηκαν συμφωνα με υπολογισμους.αλλα ειπαμε.ολυμπιακα ιδεωδη τρομαρα μας

Πρέσβης είπε...

Καλησπέρα, είμαι φίλος της Δάφνης που διδάσκετε έκθεση. Εκείνη μου έδωσε το blog σας και ομολογώ ότι το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Επί του θέματος τώρα.

Πιστεύω ότι ο θεσμός των Ολυμπιακών και το αθλητικό δυναμικό που συμμετέχει δεν ευθύνεται για αυτές τις καταστάσεις, αλλά μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που «παρερμηνεύει» τον θεσμό αυτό και θανατώνει τόσα ζωντανά όπως λέει κι ο φίλος vaggelis.

Οι υπάνθρωποι του video τώρα, είναι καθαρά κάποια πιόνια βιομηχανικών συμφερόντων. Πολλά από αυτά τα συμφέροντα διαφημίζονται μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, οι αγώνες αυτοί χάνουν την ανιδιοτέλεια και την αξία τους και οι αθλητές μετατρέπονται σε κινητές διαφημίσεις. Ποτέ δεν θα έβλεπα κάτι τέτοιο. (Εξαίρεση αποτελούν οι αγώνες του 2004 στην Αθήνα που παρακολούθησα εν ολίγοις απλώς από περιέργεια). Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σας, εξάλλου δεν είχα σκοπό να παρακολουθήσω τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες, πόσο μάλλον τώρα που είδα αυτό το βίντεο.

Εύχομαι καλή συνέχεια!