Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

κανεις δεν το είδε;;;;;;;;;;;;;;;;;

Καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού
Μήνυμα υπουργού Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ορίστηκε η 15η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Η απόφαση βασίστηκε στη σχετική διακήρυξη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του 1997.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθιερώνεται η σημερινή ημέρα, ως η επίσημη ημέρα εορτασμού του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.
Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε μήνυμά του, τονίζει ότι το υπουργείο Παιδείας εργάζεται συστηματικά για να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την υπεύθυνη συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, με την παιδεία που παρέχει μέσω του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, προσπαθεί να καλλιεργήσει αρχές και αξίες, που συνδέονται άρρηκτα με τον Κοινοβουλευτισμό και την ποιοτική Δημοκρατία, αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος και προσθέτει:
«Η διεθνής αυτή απόφαση μάς κάνει ιδιαίτερα περήφανους, και τιμά την Ελλάδα γιατί η χώρα μας είναι εκείνη που γέννησε την Δημοκρατία. Στη σημερινή εποχή τής κοινωνίας της γνώσης όπου δεν ευνοείται η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η ανάγκη για ενεργούς και συνειδητοποιημένους πολίτες, που θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τα σημαντικά προβλήματα των ημερών και, κυρίως, να ενεργούν με στόχο την επίλυσή τους, είναι μεγάλη. Είναι χρέος μας να επενδύσουμε στην Παιδεία της νέας γενιάς, διότι κατ' αυτόν τον τρόπο επενδύουμε στο μέλλον.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων τιμά μαζί σας την ημέρα αυτή, εγγυώντας την αξιοποίηση κοινών ευκαιριών και δυνατοτήτων στον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τις Νέες Τεχνολογίες, την Ψηφιακή γνώση. Σε κάθε εποχή η Δημοκρατία έχει κυρίαρχα αιτήματα. Κάποτε ήταν η ουσιαστική ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Σήμερα τα αιτήματα είναι διαφορετικά. Είναι η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητάς της, και η μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη.
Χρέος όλων μας είναι να κατανοήσουμε τον σημαίνοντα ρόλο της νέας γενιάς και, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να την ``οπλίσουμε`` με όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προβεί στις κατάλληλες επιλογές. Επιλογές που θα της εξασφαλίσουν προσωπική επιτυχία, αλλά και θα συμβάλλουν στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε νέου και νέας ξεχωριστά, καθιστώντας χρήσιμη και αποτελεσματική την παρουσία τους στο κοινωνικό σύνολο. Η προετοιμασία για το αύριο, η συμμετοχή στα κοινά, ο υπεύθυνος λόγος, η προσήλωση σε αρχές και αξίες είναι η πιο σίγουρη πυξίδα για την χάραξη του σωστού προσανατολισμού.
Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής κατάκτηση. Είναι το μόνο πολίτευμα που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και διαφορές με τρόπο ειρηνικό, ασφαλή και αποτελεσματικό. Είναι το μόνο πολίτευμα που συνθέτει, ενώνει, οδηγεί μπροστά. Με αυτή την έννοια, η Ημέρα της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, η ημέρα που τιμούμε σήμερα, είναι γιορτή συμμετοχής για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Κι αυτό το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια».


ειναι μηνυμα του υπουργου παιδειας.αν ηταν άλλου υπουργου δεν θα με πειραζε τοσο,αν ηταν υπουργου ΠΕΧΩΔΕ ,αθλητισμου, υγειας καποιου αλλου αδελφε .αλλα οχι του υπουργου ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εννοω αυτο το εξαμβλωμα,το ΕΓΓΥΩΝΤΑΣ στην 25η γραμμη πού το βρηκε ο αθεοφοβος φιλελληνας (γιατι μονο απο αλλοδαπο το δεχομαι).Εκτος πια κι ειναι τοσο προχωρημενος που ξερει και αττικη διαλεκτο γιατι εκει υπήρχε το ρημα "εγγυω"
και σημαινει την παραδοση της νύφης στο γαμπρο. στην ελληνικη που ξερουμε εμεις οι ιθαγενεις το ρημα ειναι "εγγυώμαι" και η μετοχη του ,φυσικω τω λογω,ειναι "εγγυώμενοι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: