Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

λες και το ξερα.....

μολις σημερα το πρωι εγραψα στο ημερολογιο την πικρα μου για το αισχος που τεινει να γινει επιδημια στην ελλαδα και αν ανατρεξει κανεις σε προηγουμενες αναρτησεις κοντευω να γινω γραφικη πλεον με το θεμα της κρητης.ελεγα σε μια προηγουμενη αναρτηση-παραμιλητο πως δεν πικραινομαι μονο για τα ζωα αλλα ντρεπομαι βαθυτατα για την εικονα της χωρας μας προς τα έξω.και πριν αποσωσω το λογο,λιγες ωρες μετα,νατο το δευτερο κυμα εμετου και αηδιας.έλεος ρε τελικα,ποιοι εισαστε ,πως το παιζετε,τι ειδους μαγκια -κλανια ειναι αυτη που βγαζετε προς τα έξω..σας χαιδευουμε τάυτια με το καλο μηπως και εξανθρωπιστειτε και σας λεμε για παιδεια,για πολιτισμο,για τη σταση προς τα ζωα που ειναι "καθρεφτης" μιας κοινωνίας και άλλα ηθικοπλαστικα μηπως και σας φερουμε στο φιλοτιμο.χαμπαρι δεν παιρνετε.
ποιος σας εχει δωσει το δικαιωμα να μας ξευτιλιζετε διεθνως; το καλοκαιρι στη βοστωνη οι ομογενεις μου ΄λεγαν για τα κρεμασμενα σκυλια στην κρητη και καταπια τη γλωσσα μου..έλεος ρε....... δε θελω τη τσικουδια,ουτε τη στακα σας,δε θελω παξιμαδια και λαδι λιγο φιλοτιμο θέλω,λιγο ανθρωπια.......Μαζεψτε τους,ποιοι ειναι αυτοι,ειναι γειτονες σας,συγχωριανοι σας,τι ιδιομορφη ομερτα ειναι αυτη που τηρειτε;μαζεψτε τους καιτραβατε στον εισαγγελέα,ας επεμβει ένας κρατικος φορεας,καντε κατι..ελεος ρε....



«Γίναμε μάρτυρες της αγριότητας»
Η κακοποίηση των ζώων στην Κρήτη διώχνει τους τουρίστες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κώνστας
«Είναι η τρίτη χρονιά που έρχομαι στην Ελλάδα, αλλά την επόμενη φορά θα το σκεφτώ πάρα πολύ. Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα».

O Στέιναρ Σίμονσεν από τη Νορβηγία και η σύζυγός του δεν δίστασαν να ακυρώσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο στο Γεράνι Χανίων όταν διαπίστωσαν την πλήρη αδιαφορία μέρους του προσωπικού απέναντι σε ένα χτυπημένο σκυλάκι. Ακόμη, ο κ. Κλάους Ντίτερ Μάρακ και η σύζυγός του Σιμπέλια από τη Γερμανία, που βρίσκονται για πρώτη φορά στην Κρήτη, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα περιστατικά βίας και εγκατάλειψης ζώων και σημειώνουν πως «η πρώτη φορά που ήλθαμε ήταν και η τελευταία». Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι καταγγελίες από τους φιλοζωικούς συλλόγους προκαλούν την οργή και την αντίδραση τουριστών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά έγινε πορεία διαμαρτυρίας στην οποία πήραν μέρος κυρίως τουρίστες.
«Πώς μπορώ να επιστρέψω όταν η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι τόσο άσχημη; Το νησί είναι πολύ όμορφο, τα μνημεία του εξαιρετικά, αλλά προσωπικά, όπως και πολλοί Σκανδιναβοί, δεν μπορώ να αποδεχθώ τη βίαιη συμπεριφορά απέναντι τα ζώα», τονίζει ο κ. Σίμονσεν. «Ένα βράδυ που επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο βρήκαμε ένα αδέσποτο σκυλί, σε πολύ κακή κατάσταση, καταχτυπημένο, με σπασμένα πλευρά. Προφανώς το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. Απευθυνθήκαμε στον υπάλληλο του pool bar και ζητήσαμε τον διευθυντή προκειμένου να δούμε πώς θα μπορούσαμε να το μεταφέρουμε σε ένα κτηνιατρείο. Όμως αυτός όχι μόνο αρνήθηκε να βοηθήσει αλλά άρχισε να με σπρώχνει, να ζητάει να βγάλουμε έξω από το ξενοδοχείο το τραυματισμένο ζώο, ήταν σε κατάσταση αμόκ και ούρλιαζε. Τελικά ψάχνοντας βρήκαμε τον σύλλογο προστασίας ζώων “Η μικρή κιβωτός του Νώε” και με τη βοήθειά του βρήκαμε έναν κτηνίατρο, ο οποίος έκανε εγχείρηση στο ζώο για την οποία και πληρώσαμε περίπου 100 ευρώ. Όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ζώο χειρουργημένο ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να είναι επιθετικός απέναντί μας, και αποφασίσαμε να αλλάξουμε ξενοδοχείο. Δεν είχαμε σκοπό να κρατήσουμε το ζώο μέσα στο δωμάτιό μας, αλλά αναζητούσαμε έναν χώρο ασφαλή ώστε να μείνει για τη νύχτα», λέει ο Νορβηγός, ο οποίος αποφάσισε να πάρει μαζί του στη Νορβηγία το σκυλάκι.
Η κ. Σαμάνθα Αλεξάντερ από το Λονδίνο σοκαρίστηκε όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας του πυροβολισμού μιας γάτας από έναν δεκαπεντάχρονο, κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου.
«Είναι η πρώτη μας φορά στην Κρήτη και δυστυχώς οι συμπεριφορές που είδαμε απέναντι σε ζώα μάς προκάλεσαν σοκ. Ακόμα και μια γάτα που υπήρχε σε ξενοδοχείο όπου διαμέναμε και υποτίθεται ότι ήταν η μασκότ ήταν μόνιμα χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, σε άθλια κατάσταση. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί δυσφήμηση για τον τόπο σας», δηλώνει το ζεύγος Μάρακ.
Είχαν αφήσει το σκυλί 5 ημέρες κρεμασμένο...


Τα συνεχή κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Κρήτη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων. Στο Ακρωτήρι ένα αδέσποτο σκυλί βρέθηκε πυροβολημένο στο κεφάλι από εννιάρι πιστόλι
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ κακοποίησης και θανάτωσης ζώων προκαλούν θύελλα διαμαρτυριών και μέσω του Διαδικτύου. Πριν από μερικές ημέρες ένας σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος στον Αλικιανό από την κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χανίων. Σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων», ο σκύλος, ένα κυνηγητικό kutcher, βρισκόταν κρεμασμένος στο συγκεκριμένο σημείο περισσότερο από πέντε μέρες. «Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα κακοποιημένων ζώων.
Άραγε το κρέμασμα του κυνηγόσκυλου ήταν μια πράξη που έγινε από κάποιους προς γνώση και συμμόρφωση αυτών που προστατεύουν τα ζώα;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων» κ. Νατάσα Μπομπολάκη που καταδίκασε το συμβάν.
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο Ακρωτήρι, όπου βρέθηκε ένα αδέσποτο σκυλί πυροβολημένο στο κεφάλι από εννιάρι πιστόλι. Το άτυχο ζώο περιθάλπεται εδώ και είκοσι μέρες από τον σύλλογο «Η Προστασία των ζώων».
Εν τω μεταξύ μέλη φιλοζωικών συλλόγων μετέβησαν στα Σφακιά, με εντολή της εισαγγελέως Χανίων, προκειμένου να παραλάβουν προσωρινά το κακοποιημένο σκυλάκι που το κόψιμο των αυτιών του με ψαλίδι προκάλεσε διαδικτυακή θύελλα: ο ανήλικος που είχε κακοποιήσει το ζώο είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο Facebook που έδειχναν το σκυλάκι να αιμορραγεί. Τα μέλη του συλλόγου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, αντιμετώπισαν εχθρικό κλίμα ενώ το ζώο είχε εξαφανιστεί. Τελικά κατόπιν εντολής της εισαγγελέως συνελήφθη η μητέρα του ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερη μερικές ώρες αργότερα, αφού προηγουμένως ο σκύλος παραδόθηκε στα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου.
ΤΑ ΝΕΑ 29-09-09

1 σχόλιο:

S.T.N είπε...

Μονο μια ΓΥΝΑΙΚΑ σαν ΕΣΕΝΑ μπορει να τα γραφει,κοινως να τα "χωνει",με τετοιον τροπο!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!Τυχαιο ειναι οτι μαθητες σου σε θαυμαζουν παρα πολυ και μετα..... απο πολλα πολλλα χρονια???